In opdracht van Stichting Accessibility werk ik mee aan het creëren van een informatiestandaard op het gebied van toegankelijkheidsinformatie.
Als je met een beperking leeft en eropuit wilt, is een goede voorbereiding extra belangrijk. De praktijk laat zien dat de informatie over toegankelijkheid regelmatig onvoldoende toereikend is. Dit vormt voor veel mensen een drempel om eropuit te gaan. Het doel van dit project is daarom om een gedragen, en eenvoudig te implementeren, (digitale) standaard voor informatieoverdracht rondom toegankelijkheid in de recreatiesector te ontwikkelen. Eenduidige informatie en makkelijk vindbaar.
Deze standaard wordt samen met de recreatiesector, eindgebruikers en
inhoudsdeskundigen ontwikkeld. Dit wordt gedaan middels een pilot. Op deze manier wordt samen een toegankelijkere recreatiesector gecreëerd. En kan iedereen genieten van het dagje weg dat bij hen past.
Zie voor meer informatie:
https://www.accessibility.nl/informatiestandaard-recreatiebranche
Bartiméus Fonds/Stichting Accessibility - 100% recreatie (2022-2023)
De kern van dit project was het toetsen van 11 (grote) vrijetijdslocaties op integrale toegankelijkheid en het adviseren hoe deze toegankelijkheid te verbeteren op een praktische manier. Mede mogelijk gemaakt door steun van het Bartiméus Fonds.
Binnen dit project heb ik als operationeel projectleider locaties geworven, gebruikersonderzoeken uitgevoerd, locaties getoetst op toegankelijkheid, adviesrapporten geschreven en gepresenteerd aan de betrokken organisaties. Dit alles heeft geleid tot praktische aanpassingen, waardoor de recreatiesector weer een beetje toegankelijker is geworden voor iedereen.
Nationale vereniging de Zonnebloem - Onbeperkt Eropuit (2017-2021)
Met financiële steun van o.a. de VriendenLoterij en VSBfonds heeft de Zonnebloem samen met de vrijetijdssector Nederland toegankelijker gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking.
Ik mocht projectleider zijn binnen dit mooie project. Meer dan 70 (grote) vrijetijdslocaties hebben kennis en inzicht gekregen in hun toegankelijkheid aan de hand van onderzoek (belevingsonderzoek door mystery guests en een technische keuring) en d.m.v. de workshop 'Gastvrijheid en Toegankelijkheid'.
Vrijetijdslocaties die destijds aangehaakt zijn, zijn o.a. de Efteling, het Rijksmuseum, het Drents Museum, GaiaZOO, Geldersch Landschap & Kasteelen, het Nederlands Openluchtmuseum, Carré, Wilminktheater, Landal Landgoed 't Loo, het Groninger Museum, PSV, Ajax en FC Utrecht.